Витрати вати та інших матеріалів: як оформити локальні норми?

Читайте, як оформити на рівні медичного закладу норми витрат вати на перев’язки, марлі, бинтів, амбулаторні операції, гінекологічні огляди, ін’єкції.

Списання лікарських засобів та медичних виробів врегульовано Методичними рекомендаціями ведення обліку лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров’я (далі — Методичні рекомендації), затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 09.09.2014 № 635 (далі — Наказ № 635).

Проте затверджених норм використання вати на законодавчому рівні немає, тому радимо списувати вату марлю, бинт у міру використання або розробити та затвердити локальні норми по вашому закладу.

Витрати вати та інших матеріалів: як оформити локальні норми?Читайте: "Декларація про відходи: зразок та правила надання"

Матеріально відповідальні особи відділень мають дотримуватися умов зберігання лікарських засобів та медичних виробів, своєчасного їх оприбутковування зі складу та видачі на пости. А також — термінів щодо складання звітності за отриманими зі складу, виданими на пости та використаними лікарськими засобами та медичними виробами, а також своєчасного подання відділеннями звітів до бухгалтерської служби закладу охорони здоров’я.

У кожному відділенні отримані зі складу запаси відображають надходженням у Журналі обліку отриманих і використаних лікарських засобів та медичних виробів.

Витрати вати та інших матеріалів: як оформити локальні норми?Читайте: "Відділення переливання крові: організація діяльності"

Зразок оформлювання локальних норм витрат вати та інших витратних матеріалів

Норми використання лікарських засобів та медичних виробів
на одне обстеження

№ з/п

Вид обстеження

Назва витратного матеріалу

Одиниця виміру

Кількість на одне обстеження

1

Електрокардіограма

Одноразова пелюшка

шт.

1

Мило антисептичне

мл

3

Паперові рушники

шт.

1

Гель

мл

20

Термопапір 112 ´ 30 (150 м/рулон)

м

1

Паперові серветки

шт.

1

Засіб для швидкої дезінфекції

мл

1

2

Тредміл-тест

Одноразова пелюшка

шт.

1

Мило антисептичне

мл

3

Паперові рушники

шт.

1

Гель

мл

20

Одноразові електроди

шт.

10

Паперові серветки

шт

1

Засіб для швидкої дезінфекції

мл

1

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді