Знято заборону на використання вакцин проти гепатиту B, кашлюка, дифтерії та правця

Відповідно до чинного законодавства та вимог Держлікслужби України було проведено повторний лабораторний контроль таких вакцин: АКДП-Біолік, АДП-М-Біолік, АДП-Біолік, АДМ-Біолік, вакцина для профілактики гепатиту B.

На підставі позитивних результатів лабораторних випробувань Державною службою України з лікарських засобів знято тимчасову заборону на використання таких вакцин: АКДП-Біолік, АДП-М-Біолік, АДП-Біолік, АДМ-Біолік, вакцина для профілактики гепатиту B. Тимчасова заборона діяла з грудня 2012 року. Наразі відновлено можливість проведення щеплень проти гепатиту B, кашлюка, дифтерії та правця.

Відповідно до чинного законодавства та вимог Держслужби було проведено повторний лабораторний контроль зазначених вакцин, який підтвердив якість та безпечність для здоров’я цих імунобіологічних препаратів.

З рішенням Держслужби ознайомлені структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних та міських державних адміністрацій. З документами, що знімають заборону, можна ознайомитися на сайті Державної служби України з лікарських засобів.

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3287

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6297

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22188

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді