Державні закупівлі МОЗ України перебувають під контролем громадськості

Онкологічно та онкогематологічно хворі діти будуть забезпечені лікувальними препаратами на 100%. Зокрема цього року фінансування на закупівлю лікарських препаратів для лікування онкохворих дітей збільшилось до 216 мільйонів гривень, що на 125 мільйонів більше, ніж минулого року.

Онкологічно та онкогематологічно хворі діти будуть забезпечені лікувальними препаратами на 100%. Про це повідомила начальник управління державних цільових програм та державних закупівель Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) Галина ДОВГАНЧИН, під час прес-конференції у МОЗ.

За її словами , МОЗ вживає усіх заходів для збільшення обсягів державного фінансування на виконання державних програм і заходів. Порівняно з 2011 роком фінансування на виконання бюджетної програми у 2013 році збільшилось на 20%. Зокрема цього року фінансування на закупівлю лікарських препаратів для лікування онкохворих дітей збільшилось до 216 мільйонів гривень, що на 125 мільйонів більше, ніж минулого року.

На сьогодні МОЗ закупило лікарських засобів і виробів медичного призначення на 1 мільярд 768 мільйонів гривень, що становить 84,4% від загальних обсягів закупівлі на поточний рік.

Галина ДОВГАНЧИН звернула увагу, що в міністерстві продовжується оптимізація номенклатури закупівель і закуповуються лише ті якісні препарати, які передбачені в протоколах та стандартах лікуваннях.

Задля ефективного розподілення лікарських препаратів по регіонах, в МОЗ діє спеціальна методика розрахунку. Саме завдяки їй вдалось правильно визначити потребу препаратів по регіонам і перерозподілити наявні надлишки препаратів.

Окрім цього представник міністерства окремо наголосила на прозорості здійснення державних закупівель та всебічному висвітленні їх на сайті Міністерства охорони здоров'я України, тож можна зазначити, що державні закупівлі МОЗ перебувають під контролем громадськості.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49589

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3400

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді