Підбито підсумки партнерства МОЗ та Санофі-Авентіс Україна у межах Меморандуму про розуміння

У Міністерстві охорони здоров’я України відбулась нарада з представниками компанії Санофі-Авентіс Україна. Під час засідання буди підбиті проміжні підсумки трьохрічної співпраці МОЗ та Санофі-Авентіс Україна у межах Меморандуму про взаєморозуміння.

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулась нарада з представниками компанії Санофі-Авентіс Україна. Під час засідання буди підбиті проміжні підсумки трьохрічної співпраці МОЗ та Санофі-Авентіс Україна у межах Меморандуму про взаєморозуміння. Меморандум був підписаний у грудні 2011 року, згідно з ним, компанія Санофі надає підтримку українським державним органам влади у впровадженні програми реформування галузі охорони здоров’я.

Нарадою головував заступник Міністра-керівника апарату Роман БОГАЧЕВ. Він зазначив, що головною метою проекту є успішна реалізація «Державної програми з протидії цукровому діабету» та «Загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007‒2016 роки», які в свою чергу передбачають цілий комплекс заходів.

У межах Меморандуму були розроблені та затверджені Методичних рекомендацій «Профілактика та рання діагностика раку грудної залози». На основі цього документу було розроблено та запропоновано «шлях пацієнта», із яким ознайомлені онкологи регіонів України. Сьогодні чітко визначено, як повинен виглядати скринінг.

Окрім цього, спільно із громадськими організаціями та Українською федерацією боротьби проти раку були розроблені матеріали для інформування населення, які розповсюджуються у поліклініках.

Також, у 2012 році було запущено Програму керування діабетом у пілотних регіонах, у межах якої були підготовлені Школи самоконтролю для діабетиків.

Під час зустрічі також обговорювалася перспектива залучення міжнародних експертів до розробки додаткових заходів за напрямками епілепсія та орфанні (рідкісні) захворювання.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50650

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6905

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді