В Україні відкрито перший симуляційний навчальний центр

30 травня 2013 року на базі Кримського перинатального центру у Сімферополі відкрили перший в Україні сучасний симуляційний навчальний центр.

У межах реалізації українсько-швейцарської програми «Здоров'я матері та дитини» та національного проекту «Нове життя» створений симуляційний навчальний центр. Це перший в Україні такий центр, який відповідає сучасним стандартам.

На базі закладу будуть проводитись тренування щодо надання медичної допомоги при пологах з ускладненнями. Окрім цього, такі тренування дадуть змогу поліпшити взаємодію між усіма фахівцями, які беруть участь у пологах. Головна мета проекту — поліпшення якості надання медичної допомоги населенню.

На відкритті стимуляційного центру був присутній заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр ТОЛСТАНОВ. Були обговорені питання модернізації первинної медичної допомоги в Україні.

Довідка. Українсько-швейцарська співпраця, спрямована на реформування і модернізацію медичних послуг для поліпшення здоров’я матерів і дітей, розпочалася ще у 1997 році. За цей період було реалізовано багато успішних ініціатив спільно з Міністерством охорони здоров’я України та партнерами з різних областей України.

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3297

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6324

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22207

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді