Кияни можуть дізнатися про наявність безкоштовних препаратів у лікарнях за допомогою онлайн-сервісу

Інформацію про наявність в лікарнях Києва лікарських засобів і медичних виробів, закуплених за кошти місцевого та державного бюджетів, відтепер можна дізнатися за допомогою спеціально створеного онлайн-сервісу «Медичний портал Києва»

Інформацію про наявність в лікарнях Києва лікарських засобів і медичних виробів, закуплених за кошти місцевого та державного бюджетів, відтепер можна дізнатися за допомогою спеціально створеного онлайн-сервісу «Медичний портал Києва».

Як повідомляється на сайті Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на заступника голови КМДА Михайла РАДУЦЬКОГО, щоб отримати відомості про наявність ліків і медичних виробів, необхідно зайти на «Медичний портал Києва», вибрати лікарню і безпосередньо на її сторінці перейти до розділу «Залишки ліків і препаратів».

За його словами, перелік медпрепаратів оновлюється щодня, контроль за виконанням покладено на головних лікарів.

«Відтепер кожен пацієнт, що потрапив на лікарняне ліжко, може переконатися особисто, які необхідні саме йому препарати він може отримати від міста безкоштовно. Не буду стверджувати, що в наших лікарнях є все необхідне, але точно знаю, що часто пацієнтів та їхніх родичів відправляють до аптеки за ліками, стерильними рукавичками, ватою і бинтами, які наявні у достатній кількості в медустанові», — пояснив Михайло РАДУЦЬКИЙ мету створення такого реєстру.

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3302

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6328

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22217

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді