Другий раунд вакцинації проти поліомієліту продовжено до 18 грудня

У Міністерстві охорони здоров’я України ухвалили рішення про продовження другого раунду додаткової вакцинації проти поліомієліту до 18 грудня 2015 року за рекомендацією ВООЗ

У Міністерстві охорони здоров’я України ухвалили рішення про продовження другого раунду додаткової вакцинації проти поліомієліту до 18 грудня 2015 року за рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я у зв’язку із невисоким рівнем охоплення щепленнями.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я Ігоря ПЕРЕГІНЦЯ, за майже півтора тижні другого туру додаткової імунізації проти поліомієліту, який розпочався 30 листопада 2015 року, станом на 8 грудня 2015 року вакциновано 1039 026 дітей, що складає лише 44,26% від загальної кількості дітей, віком від 2 місяців до 6 років.

У першому ж турі додаткової імунізації показники були кращими: вакциновано 1,4 мільйони дітей, що складає майже 65% від загальної кількості.

Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ пояснив ситуацію, що склалася, спекуляціями навколо вакцинації і вакцин, які фігурують в інформаційному просторі. Заступник Міністра охорони здоров’я запевнив, що побоювання марні, і смертей від оральної поліовакцини, що використовується уже понад півстоліття у всьому світі, бути не може. Також він подякував лікарям, що сумлінно виконують свої обов’язки.

Нагадаємо: другий раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту в Україні мав завершитися 13 грудня.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49662

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3402

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6595

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді