40 медзакладів уже уклали договір з НСЗУ про надання послуг із зубопротезування учасників бойових дій

Медичне обслуговування із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, НСЗУ адміністратує додатково до Програми медичних гарантій у межах урядової програми

зубопротезування військових

Станом на 23.04.2024 вже 40 медичних закладів уклали договір із НСЗУ про медичне обслуговування із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Про це розповіла голова НСЗУ Наталія Гусак.

Успішний стоматологічний заклад: від ліцензування до санепідрежиму

Наталія Гусак зауважила:

«Нова урядова програма дозволяє отримати послуги зубопротезування безоплатно учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовцям. Гранична вартість послуги складає 14984 гривні і включає за потреби та за направленням стоматолога декілька послуг зі встановлення зубних протезів. Зараз уже 40 закладів, переважно стоматологічних поліклініки, мають договір із НСЗУ про медичне обслуговування із зубопротезування, до яких можуть звернутися наші герої та отримати цю послугу безоплатно за направленням стоматолога.

Послуга зубопротезування вже активно надається з 1 квітня 2024 року. Базовий тариф складає 2765 гривень. Пацієнт має право набрати необхідну кількість протезів (акрилових чи нейлонових, знімних чи ні) на загальну суму послуг, яка не повинна перевищувати 14984 гривні».

Порядок реалізації пілотного проєкту із зубопротезування учасників бойових дій КМУ затвердив постановою від 27.02.2024 № 212. Проєкт адмініструє НСЗУ додатково до Програми медичних гарантій. На його реалізацію в держбюджеті на 2024 рік передбачено 750 млн грн.

Раніше НСЗУ опублікувала оголошення про укладення договорів про медичне обслуговування із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Подати пропозицію можна до 18:00 21 жовтня 2024 року.

За матеріалами НСЗУ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49426

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3396

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6529

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді