Уряд затвердив порядок використання коштів на алотрансплантати шкіри

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
КМУ затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення закладів охорони здоров’я алотрансплантатами шкіри

Уряд затвердив порядок використання коштів на алотрансплантати шкіри

КМУ ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення закладів охорони здоров’я алотрансплантатами шкіри» від 02.04.2024 № 37.

Як КНП списати прострочені лікарські засоби

Відтепер держава спрямовуватиме бюджетні кошти на закупівлю алотрансплантатів шкіри для ЗОЗ, які використовують їх для надання медичної допомоги за Програмою медичних гарантій, або за рахунок коштів інших програм державного бюджету.

ЗОЗ мають скласти заявки на закупівлю алотрансплантатів шкіри виходячи з фактичної потреби і подати їх до ДП «Медичні закупівлі України» протягом 10 робочих днів з моменту інформування про необхідність подання заявки.

ДП «Медичні закупівлі України» має проаналізувати заявки щодо обґрунтованості потреби, інформацію про їх залишки, очікувані поставки та використання і подати МОЗ проєкт показників потреби в алотрансплантатах шкіри. МОЗ затверджуватиме зведені показники потреби в алотрансплантатах шкіри з урахуванням наданої інформації.

Далі ДП «Медичні закупівлі України» розподілятиме алотрансплантати шкіри відповідно до розрахунків, виходячи з потреби, зазначеної в заявках, а також з урахуванням відомостей про їх середньомісячне споживання і залишок на складах у ЗОЗ.

Раніше МОЗ оновило порядок надання реабілітаційної допомоги із застосуванням телемедицини.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Держава спрямовуватиме бюджетні кошти на закупівлю алотрансплантатів шкіри для ЗОЗ, які використовують їх для надання медичної допомоги за програмою медгарантій або за рахунок коштів інших програм державного бюджету.

ЗОЗ складають заявки на закупівлю алотрансплантатів шкіри виходячи з фактичної потреби і подають їх до ДП «Медичні закупівлі України» протягом 10 робочих днів з моменту інформування про необхідність подання заявки.

ДП «Медичні закупівлі України» аналізує заявки щодо обґрунтованості потреби, інформацію про їх залишки, очікувані поставки та використання і подає МОЗ проєкт показників потреби в алотрансплантатах шкіри. МОЗ затверджує зведені показники потреби в алотрансплантатах шкіри з урахуванням наданої інформації.

Далі ДП «Медичні закупівлі України» розподіляє алотрансплантати шкіри відповідно до розрахунків, виходячи з потреби, зазначеної в заявках, а також з урахуванням відомостей про їх середньомісячне споживання і залишок на складах у ЗОЗ

Постанова КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення закладів охорони здоров’я алотрансплантатами шкіри» від 02.04.2024 № 373

13.04.2024

Держава закуповуватиме централізовано більше ліків і медвиробів

КМУ розширив перелік лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються на виконання відповідних угод (договорів), укладених особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я.

Зокрема, до оновленого переліку увійшли ліки і медвироби для пацієнтів із травмами внаслідок бойових дій, слухові апарати й імуноглобулін людський для дітей із хворобою Кавасакі

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді