МОЗ оновило порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
Зміни до документа, зокрема, пов’язані з ухваленням закону про реаблізацію права захисників і захисниць на посмертне донорство

МОЗ оновило порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій

МОЗ наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 вересня 2013 року № 787» від 06.03.2024 № 383 у редакції наказу МОЗ від 29.03.2024 № 540 оновило порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій (далі — ДРТ). Зміни ще не набрали чинності.

Як НСЗУ оплачуватиме послуги ПМД у 2024 році: чотири нові правила

Рекомендований перелік оснащення та обладнання кабінету лікаря в ЗОЗ, що проводить ДРТ, тепер включає крісло гінекологічне для осіб з інвалідністю.

Пацієнтів направлятимуть для лікування до ЗОЗ за результатами обстеження та висновку мультидисциплінарного консиліуму з рекомендаціями про можливість застосування лікувальних програм ДРТ. До складу мультидисциплінарного консиліуму входитимуть:

Окрім того, за необхідності до консиліуму можна залучати інших спеціалістів.

Також МОЗ затвердило форму «Висновок № ___ мультидисциплінарного консиліуму про можливість застосування лікувальних програм допоміжних репродуктивних технологій» і протипоказання для застосування лікувальних програм ДРТ для проведення лікування жіночої безплідності (захворювання, у разі яких виношування вагітності протипоказане).

За матеріалом Експертус Медзаклад

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді