В Києві пройшла перевірка столичних лікарень на наявність медикаментів, придбаних за кошти держбюджету

24 листопада Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ у супроводі представників провідних ЗМІ відвідав київські лікарні з метою перевірити наявність та використання виробів медичного призначення, закуплених за кошти держбюджету

В.о. Міністра охорони здоров’я Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ у супроводі представників ЗМІ розпочав прес-тур від складів уповноваженого підприємства МОЗ України ДП «Політехмед», яке транспортує  закуплені в 2014 році вироби медичного призначення за загальнодержавними централізованими програми до закладів охорони здоров’я.

Цього дня водії підприємства розвезли в регіони лікарські засоби на загальну суму понад 40 мільйонів гривень, серед яких медикаменти для лікування онкогематологічних хворих дорослого віку, хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз та онкохворих дітей.

Від складів в.о. Міністра охорони здоров’я України та представники ЗМІ відправилися до столичних лікарень, щоб переконатися, як доставляються медикаменти та яким чином вони використовуються.

До Київської міської дитячої лікарні №1 за централізованими закупівлями вже поставлено медикаменти для дітей, хворих на гемофілію, на 40 мільйонів 741 тисяч гривень. Працівники закладу підтвердили їх наявність у місці збереження ліків.

В Київському обласному онкологічному диспансері учасникам прес-туру продемонстрували медикаменти для лікування гемофілії та онкологічних захворювань у дітей на суму близько 4,5 мільйонів гривень, які були закуплені та поставлені МОЗ протягом цього року.

В Києві пройшла перевірка столичних лікарень на наявність медикаментів, придбаних за кошти держбюджету

«МОЗ розпочало масове постачання ліків у регіони за закупівлями 2014 року. Ми розпочинаємо із найдефіцитніших лікарських засобів, наявність яких нині є критичною — це медикаменти для лікування гемофілії та онкохфорих дітей. Нам вдалося переконати переможців тендерів якнайшвидше поставити саме ці категорії ліків, не чекаючи термінів, передбачених в контрактах. Загалом на сьогодні вже поставлено в регіони ліків та виробів медичного призначення на загальну суму майже в 200 мільйонів гривень — і це тільки початок, зважаючи на те, що в МОЗ нині триває активна фаза державних закупівель», — підвів підсумки Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49445

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3396

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6539

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді