На Черкащині збудують новий перинатальний центр

У липні цього року на базі Черкаської обласної клінічної лікарні буде розпочато будівництво нового перинатального центру.

У Черкасах у липні цього року в межах Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства» стартує будівництво регіонального перинатального центру. Його буде створено на базі Черкаської обласної клінічної лікарні шляхом реконструкції приміщення поліклініки, яку планують закінчити до кінця поточного року.

На будівництво та оснащення Центру планується витратити понад 77,7 мільйонів гривень. У новозбудованому лікувальному центрі обладнають чотири операційних та сім пологових залів, серед яких — шість індивідуальних. Для вагітних та породілль з інфекційними захворюваннями з’явиться індивідуальний пологовий бокс. Тут допомагатимуть зберегти здоров’я вагітним мешканкам області із найтяжчими патологіями та доглядатимуть передчасно народжених малят.

Майбутній регіональний перинатальний центр у Черкасах орієнтовно розрахований на приймання 2050 пологів упродовж року. Центр для породілль із патологіями обладнають найсучаснішою апаратурою.

«Від пологового будинку перинатальний центр відрізняється тим, що дітей, які в ньому народяться і потребуватимуть відповідного лікування, не будуть переводити в інший лікувальний заклад. Такі пацієнти  матимуть змогу пройти всі етапи інтенсивного лікування та догляду в його стінах, — наголосила головний позаштатний педіатр, неонатолог Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Світлана МИХНО. — Саме такий безперервний процес надання медичної допомоги новонародженій дитині дасть можливість значно знизити смертність серед малюків та дитячу інвалідність».

Наразі в Україні вже працює 10 перинатальних центрів – у Києві, Кіровоградській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій областях та в Криму. На черзі створення ще 17-ти. До кінця 2015 року власний перинатальний центр у межах проекту має з’явитися у кожному регіоні.

За матеріалами сайту Урядовий портал 

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49737

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3402

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6612

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді