Держслужба України соцзахворювань розпочала перевірки закладів охорони здоров’я України

Під час перевірки увагу зосереджено на виконанні загальнодержавних заходів, дотриманні стандартів лікування, які базуються на основі доказової медицини та кращих світових практик тощо.

Розпочалась низка моніторингових візитів Державної служби України з соціальних захворювань. Мета візитів — перевірка стану виконання загальнодержавних заходів протидії захворюванню на туберкульоз, впровадженню Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги за темою «Туберкульоз» та надання методичної допомоги в розробці локальних клінічних протоколів.

До складу комісії входять Голова Держслужби України з соціальних захворювань Тетяна АЛЕКСАНДРІНА, заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Донецької обласної  клінічної туберкульозної лікарні, радник Міністра охорони здоров’я України Ганна КОВАЛЬОВА та інші представники державних установ, науковці.

Перший із запланованих візитів був здійснений у Дніпропетровську область. Під час перевірки увагу було зосереджено на ключових аспектах: виконанні загальнодержавних заходів, дотриманні стандартів лікування, які базуються на основі доказової медицини та кращих світових практик. Було враховано наскільки фтизіатрами на сьогодні використовуються нормативні та законодавчі нововведення, рівень прихильності до проблеми поширення соціально небезпечних захворювань з боку місцевої влади тощо.

За словами Голови Держслужби України з соціальних захворювань, фаховими перевірками до кінця липня буде охоплено ще шість регіонів — Автономна Республіка Крим, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Херсонська області. 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50677

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді