Українська медична реформа здійснюється з урахуванням світових тенденцій

Про це заявила Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА під час свого виступу на Міністерській дискусійній панелі «Прогрес в реалізації європейської політики «Здоров’я – 2020».

Українська реформа охорони здоров’я здійснюється без відриву від світових тенденцій розвитку медичної галузі. Про це повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА під час виступу на Шістдесят третій сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Туреччині.

За словами Міністра охорони здоров’я Україна підтримує всі напрямки європейської політики «Здоров’я-2020». На основі цієї програми в Україні розробляться та реалізується Загальнодержавна програма «Здоров’я 2020 — український вимір». Основним пріоритетом цієї програми є профілактика захворювань, формування умов здорового середовища та відповідального ставлення населення до свого здоров’я.

Позиція України щодо реалізації програмного документу «Здоров’я  — 2020» є типовою для усіх 53 країн Європейського регіону, представники яких беруть участь у Шістдесят третій сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Директор Європейського Регіонального Бюро ВООЗ Жужанна ЯКАБ зазначила, що реалізація програми «Здоров’я — 2020» має на меті поліпшення здоров'я європейського населення та майбутніх поколінь та демонструє усі очевидні переваги здорового населення — для суспільства, соціуму, економіки.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49446

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3396

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6540

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді