Боротьба з туберкульозом в Україні фінансується Глобальним фондом

Міністерство охорони здоров’я України та Глобальний фонд уклади угоду, що передбачає виділення України коштів на боротьбу з туберкульозом.

Днями Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬВА здійснила робочий візит до Туреччини. У межах робочої поїздки Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України і Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією уклали угоду про виділення Україні коштів на боротьбу з туберкульозом.

Була укладена Гарантована Угода на другу фазу дев’ятого раунду гранту Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз». Документ передбачає виділення  коштів, які будуть спрямовані на впровадження комплексних послуг хворим на туберкульоз, розширення можливостей лікування, моніторинг та оцінку заходів націлених на подолання хвороби, сприяння розвиткові кадрового потенціалу фтизіатричної служби. Відповідальність за розподілення коштів гаранту повністю бере на себе держава.

Наразі сума, яка буде виділена Глобальним фондом для фінансування боротьби з туберкульозом, — невідома. Зауважимо, що за інформацією УНІАН у квітні поточного року Комітет із затвердження грантів Глобального фонду ухвалив попереднє рішення про виділення Україні майже 60 мільйонів доларів в межах другої фази Програми «Зменшення тягарю туберкульозу в Україні шляхом зниження епідемії туберкульозу серед уразливих груп».

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50638

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді