Київ повністю забезпечений вакциною проти поліомієліту

Головний позаштатний дитячий імунолог КМДА Федір ЛАПІЙ повідомив, що річна потреба у вакцині проти поліомієліту на поточний рік забезпечена на 100%.

Як повідомляє УНН, річна потреба у вищевказаній вакцині на поточний рік становила 16 830 доз, з яких ще у липні було стовідсотково забезпечено річну потребу.

Нагадаємо, за словами експертів, у Києві наразі більшість вакцин наявні в обсязі річної потреби.

«Вакциною «Пентаксим» ми забезпечені до кінця 2013 року, ми офіційно рахували. Вакциною БЦЖ ми також забезпечені до кінця 2013 року. Вакциною проти кору, епідемічного паротиту і краснухи ми забезпечені до кінця 2013, так само і вакцина проти поліомієліту, як інактивована, так і жива, у нас також є», — розповів головний позаштатний дитячий імунолог КМДА Федір ЛАПІЙ.

Наразі, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою в Україні є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Разом з цим, в середньому 350 українських дітей щороку помирає від інфекцій, які можна попередити вакцинацією.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49445

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3396

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6538

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді