Університетські лікарні отримають фінансування в межах Програми медичних гарантій — Уряд

Уряд ухвалив рішення фінансувати університетські лікарні двох закладів вищої освіти в межах Програми медгарантій

Університетські лікарні отримають фінансування в межах Програми медичних гарантій — Уряд

КМУ ухвалив постанову від 13.04.2024 № 408, яка дозволяє університетським лікарням Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика отримувати фінансування за надання медичних послуг за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Додаткове фінансування ЗОЗ: де віднайти кошти

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко зазначив:

«Створення потужних університетських лікарень — один з ключових кроків до покращення якості як медичної освіти в Україні, так і медичної допомоги загалом. Це про створення сучасної якісної медицини в нашій країні. Прийняте Урядом рішення дозволяє першим двом університетським лікарням працювати за Програмою медичних гарантій, а отже сформувати стійку фінансову базу для забезпечення якісної меддопомоги та підготовки висококваліфікованих медичних фахівців».

Університетська лікарня має забезпечувати інтеграцію медичної практики, освіти й науки під час підготовки майбутніх медичних фахівців, їх доступ до практичної медицини для опанування максимального обсягу клінічних навичок та вмінь. 

Раніше Уряд ухвалив постанову, якою продовжив фінансування безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році.

За матеріалами КМУ

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
1254

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4540

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді