У Львівській області затримано контрабандиста, що віз партію заборонених стероїдів

34-річний громадянин України намагався перевезти до Польщі у своєму одязі величезну партію заборонених стероїдних анаболіків «Данабол»

У Львівській області в пункті пропуску «Рава-Руська» працівники митниці спільно зі співробітниками СБУ 19 листопада вилучили у 34-річного громадянина України партію стероїдних анаболіків «Данабол», обіг яких заборонений в Україні. Пасажир рейсового автобуса, який прямував до Польщі, заховав у одязі 1200 таблеток препарату, що містить сильнодіючу речовину метан діанон.

Прес-служба ГУ ГФС у Львівській області повідомила, що дії громадянина мають ознаки тяжкого кримінального злочину, міру відповідальності визначить суд. Вартість вилучених засобів буде встановлена додатково.

Лікарський засіб «Данабол» відноситься до сильнодіючих речовин. В Україні заборонений. Використовується деякими спортсменами і відвідувачами тренажерних залів для збільшення м’язової маси. Його вживання має сильний токсичний вплив на печінку, що обумовлено наявністю у препаратах речовин метильної групи, та може призвести до тяжких наслідків — атрофії нирок, підвищення артеріального тиску, втрати волосся.

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3385

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6499

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22528

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді