ВООЗ впроваджує нову методику боротьби з ВІЛ

Експерти вважають, що до 2025 року ця методика зможе врятувати більше 3 мільйонів людей. Окрім цього, експерти ВООЗ переконані, що такий спосіб лікування є економічно вигідним та зможе себе окупити.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) видала нову інструкцію з боротьби проти ВІЛ-інфекції. За прогнозами експертів нова методика лікування зможе вберегти мільйони інфікованих людей.

ВООЗ пропонує інфікованим пацієнтам приймати на ранній стадії захворювання універсальний лікувальний засіб «три в одному». Саме у цей період імунна система ще досить сильна і може чинити опір інфекції.

Експерти вважають, що до 2025 року ця методика зможе врятувати більше 3 мільйонів людей. Окрім цього, експерти ВООЗ переконані, що такий спосіб лікування є економічно вигідним та зможе себе окупити.

Нагадаємо, що незважаючи на те, що СНІД є дуже «молодою» хворобою (перші випадки захворювання були зафіксовані близько 30 років тому), він розповсюдився по планеті з неймовірною швидкістю. За даними, оприлюдненими на Національній конференції з проблеми СНІДу, на сьогодні у світі від цієї хвороби загинуло близько 23 мільйонів чоловік.

Сьогодні ведення ВІЛ-позитивних пацієнтів передбачає залучення міждисциплінарної команди, невід’ємною частиною якої є медична сестра. Про основні функції медичної сестри міждисциплінарної команди із забезпечення медико-соціальної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям та їх сім’ям ви можете дізнатись у травневому (№ 05/2013) номері  журналу «Довідник головної медичної сестри».

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
49680

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3402

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6603

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді