Встигніть подати звіт про обіг наркотичних лікарських засобів за 2023 рік

Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
Подавати звіт про реалізацію та використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів до Держлікслужби треба до 31 січня року, що настає за звітним періодом

Юридичні особи, які здійснюють діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, зобов’язані звітувати про кількість:

  • наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що використовують;
  • запасів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів станом на 31 грудня звітного року.

Постановою від 08.09.2021 № 939 КМУ вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку. Зокрема подавати звіт до Держлікслужби тепер маєте до 31 січня року, що настає за звітним періодом. 

Заклади, які не звітують щороку або подають недостовірні дані у звітах, порушують вимоги Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 № 60/95-ВР та деяких постанов КМУ. Якщо ви без поважних причин не подасте вчасно звітність, до вашого закладу можуть прийти із позаплановою перевіркою.

Комплексні перевірки — 2024: до чого готуватися ЗОЗ

Звіт про реалізацію та використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів складають за формою, поданою в додатку 9 до постанови КМУ від 03.06.2009 № 589. Видаляти або додавати графи, змінювати форму заборонено.

Раніше Уряд затвердив нову редакцію форми декларації про відходи.

За матеріалами КМУ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді