Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть безплатно отримувати тест-смужки за електронним рецептом

Із 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу в межах програми реімбурсації безоплатно або з частковою доплатою почали отримувати тест-смужки для вимірювання рівня цукру

Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть безплатно отримувати тест-смужки за електронним рецептом

Як вести облік наркотиків

Із 8 жовтня почав діяти Реєстр медвиробів, що підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Перелік реімбурсації містить 23 найменування тест-смужок для глюкометрів, вартість яких підлягає повному чи частковому відшкодуванню. 

МОЗ наголосило: отримати тест-смужки за програмою реімбурсації можна за електронним рецептом. Для цього пацієнту з цукровим діабетом І типу слід звернутися до лікаря-ендокринолога або з лікаря первинки будь-якого медичного закладу, який працює з електронною системою охорони здоровʼя.

Увага! на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій тест-смужки можуть відпускатися і за паперовими рецептами.

як отримати тест смужки за програмою реімбурсації

Скачати інфографіку

Раніше Уряд вніс зміни до переліку ліків та медвиробів, які закуповують централізовано.

За матеріалами МОЗ та НСЗУ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94805

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді