Як лікарю-інтерну перевестися до бази стажування у безпечнішому регіоні

МОЗ надає можливість лікарям-інтернам, які перебувають на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, перевестися до безпечніших регіонів України. Механізм, який регулює це питання, уже визначений

Як лікарю-інтерну перевестися до бази стажування у безпечнішому регіоні

МОЗ ухвалило наказ «Про особливості проходження інтернатури в умовах воєнного стану» від 26.07.2022 № 1327 (далі — Наказ № 1327). Документ був зареєстрований у Мін’юсті 10 серпня.

За які сертифікати отримаєте бали БПР у 2022-му

Відповідно до Наказу № 1327, лікар-інтерн може перевестися з бази стажування, яка перебуває у районі проведення бойових дій або на тимчасово окупованій чи блокованій території, до іншої бази стажування на умовно безпечній території. Переведення здійснюється за заявою лікаря-інтерна та наказом керівника департаменту (управління) охорони здоров’я (ДОЗ) обласної військової адміністрації.

Якщо лікар-інтерн бажає перевестись до бази стажування, яка розташована на території іншої області, потрібні накази департаментів (управлінь) охорони здоров’я обох обласних військових адміністрацій.

За відсутності зв’язку з ДОЗ відповідної обласної військової адміністрації, який розташований у районі бойових дій або на тимчасово окупованій, оточеній чи блокованій території, лікар-інтерн має звернутися безпосередньо до ДОЗ обласної військової адміністрації, на території якого розташована база стажування, до якої він бажає перевестися.

NB! Перевестися з однієї бази стажування до іншої лікар-інтерн може без зміни місця працевлаштування. Змінювати спеціальність під час переведення з однієї бази стажування до іншої не дозволено.

Керівники баз стажування комунальної форми власності забезпечують своєчасне внесення актуальної інформації щодо лікарів-інтернів, які зараховані на посади лікарів-інтернів, до електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що МОЗ поетапно розбудовуватиме спроможну мережу лікарняних закладів відповідно до кластерної системи.

За матеріалами МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді