Україна закупить ліки від COVID-19 за умови успішних клінічнічних випробувань

UA RU
Закупівельна організація Crown Agents уже домовилася з компаніями-виробниками про можливість бронювання для України цих препаратів. Відповідну постанову про їх закупівлю ухвалив КМУ

Україна закупить «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір», якщо вони успішно пройдуть клінічні випробування проти COVID-19

Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти COVID-19: форма № 028-1/о

Лікарські засоби «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» потраплять до України за двох умов:

  1. Покажуть позитивні результати клінічних випробувань
  2. Будуть зареєстровані у США чи ЄС

⚡ Як лікувати пацієнтів із COVID-19: ЗМІНИ

За словами першого заступника міністра охорони здоров’я України Олександра Комаріди, МОЗ постійно шукає найефективніші ліки для боротьби із COVID-19.

«Фахівці міністерства та Державного експертного центру постійно стежать за оновленнями міжнародних протоколів лікування, клінічними дослідженнями лікарських засобів від COVID-19. Такий моніторинг є надзвичайно важливим, оскільки попит на ефективні ліки та вакцини від ковіду у світі дуже високий і виробники медпрепаратів можуть отримувати замовлення на них завчасно. Тому у разі отримання успішних результатів клінічних випробувань ми будемо готові придбати «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» для лікування хворих на COVID-19», — заявив заступник міністра.

Нагадаємо, Pfizer постачатиме Україні вакцини від COVID-19 у 2022 та 2023 роках.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

ProZorro для закупівлі лікарських засобів

Наприкінці грудня розробники електронної системи ProZorro інтегрували її з Національним переліком основних лікарських засобів. Користь для замовників — очевидна. Це значно зменшує ризик помилитися під час закупівлі ліків і збільшує конкуренцію. Розглянемо, із чого все розпочалося й чому це так важливо.
1069

Реєстрація сільської амбулаторії в електронній системі: чи потрібно?

Дізнайтеся, чи повинен головний лікар сільської лікарської амбулаторії реєструвати заклад і себе в електронній системі. Які аспекти роботи з електронною системою залежать від організаційно-правової форми закладу та його юридичного статусу?
794

Закупівля лікарських засобів: практичні аспекти

Закупівля лікарських засобів проводиться відповідно до ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII (далі — Закон № 922). Згідно з документом на замовника покладається обов’язок визначати предмет закупівлі відповідно до затвердженого Міністерством економічного розвитку наказу від 17.03.2016 № 454. Цей наказ встановлює порядок ідентифікації предмету закупівлі.
3558

Створення тендерного комітету в медичному закладі: основні вимоги

Для організації та проведення процедур закупівлі у медичному закладі має бути створено тендерний комітет або призначено уповноважену особу (осіб). Які вимоги на сьогодні висунуто до роботи тендерного комітету
3653

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді