МОЗ планує розв'язати проблему черг у поліклініках

Наприкінці серпня цього року у двох медичних закладах столиці буде впроваджено стартап «Поліклініка без черг» — проект, покликаний вирішити проблему годинних черг під кабінетом лікаря.

За новою системою на прийом до лікаря можна буде записатися будь-якими доступними та найбільш зручними способами: через вікно реєстратури, телефоном, через мобільні додатки, інтернет, за допомогою терміналів та інфоматиків у холі лікарні. Агентом запису на прийом також зможе бути сам лікар. Він призначатиме конкретний день і час, а далі система буде це відслідковувати і нагадувати пацієнту. Перед прийомом пацієнт отримуватиме телефонний дзвінок, якщо він не може відвідати поліклініку, то лікар знатиме, що місце звільняється.

Також автори проекту планують автоматизувати профогляди. Реєстратор має оптимізувати візити до лікаря, щоб людина не витрачала час на кількаразові походи до поліклініки.

У МОЗ планують, що наприкінці серпня стартап запрацює у Консультативній поліклініці Київської обласної клінічної лікарні № 1 та Київському міському дитячому діагностичному центрі.

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати роботу сімейного лікаря

19 травня відзначаємо Всесвітній день сімейного лікаря. Тож з’ясуймо, які вимоги нині висуває законодавство до роботи лікарів первинної ланки медичної допомоги
14724

Як оформити відмову пацієнта від щеплення

Законодавство дозволяє громадянам відмовлятися від щеплень. Однак відмова від вакцинації має бути обдуманою та виваженою, а медичний персонал повинен володіти процедурою оформлення відповідних документів
76385

Права пацієнтів: види та відповідальність за недотримання

Дотримання прав і свобод людини та громадянина в сфері охорони здоров'я є одним з основних принципів охорони здоров'я в нашій країні. Які права пацієнтів згідно із законодавством України та хто відповідальний за захист прав пацієнтів?
7675

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді