Післядипломна медична освіта в Україні: нові можливості отримання

Розпочався перший в Україні освітній проект зі спеціальності «Організація і управління охороною здоров’я. Після закінчення очної частини навчання слухач отримує посвідчення про закінчення циклу тематичного удосконалення з відміткою «20 балів» за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України.

Стартував перший в Україні освітній проект за очно-заочною формою з елементами дистанційного навчання зі спеціальності «Організація і управління охороною здоров’я», який був організований спільно Національною медичною академією післядипломної освіти імені П. Л. Шупика та редакцією журналу «Управління закладом охорони здоров’я» Видавничого дому Експертус.

У НМАПО імені П. Л. Шупика 11 березня 2013 року відбулося урочисте відкриття очної частини циклу тематичного удосконалення «Менеджмент в охороні здоров’я».

У роботі взяли участь: ректор НМАПО імені П. Л. Шупика, завідувач кафедри управління охороною здоров’я, академік НАМН України, професор Вороненко Юрій Васильович, генеральний директор «Міжнародного центру фінансово-економічного розвитку – Україна» Тепляков Артем Валентинович, представники редакції журналу «Управління закладом охорони здоров’я», викладачі кафедри управління охороною здоров’я, керівники медичних закладів.

Навчання передбачає два етапи: заочний з елементами дистанційного навчання (10 місяців) на базі друкованого журналу «Управління закладом охорони здоров’я» та очний – строком 1 тиждень на базі НМАПО імені П. Л. Шупика.

До цього навчального проекту приєдналося 55 фахівців з 17 областей України та міста Києва. Найбільше виявили бажання навчатися спеціалісти з Донецької (10), Дніпропетровської (7) та Київської (7) областей. За посадами майже половина (46%) учасників навчання є керівниками медичних установ, приблизно третину становлять їх заступники. Більшість керівників (33) мають вищу (19), першу (11) або другу (3) кваліфікаційну категорію за фахом «Організація і управління охороною здоров’я».

Після підведення підсумків заочної частини 12 осіб вибуло з навчального проекту з різних причин і до участі у другому етапі було запрошено 43 особи, що успішно завершили етап дистанційного навчання.

Програма за якою навчаються слухачі містить такі сучасні аспекти знань, як організаційний, фінансовий, інформаційний менеджмент, маркетинг, управління якістю тощо.

Після закінчення очної частини навчання слухач отримує посвідчення про закінчення циклу тематичного удосконалення з відміткою «20 балів» за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України відповідно до пп. 2, 3 наказу МОЗ від 07.07.2009 № 484 «Про затвердження Змін до Положення про проведення іспитів на передатестаційних циклах».

Безперервний професійний розвиток передбачає постійне оновлення знань керівників медичних установ усіх форм власності. При стрімкому розвитку інформаційних технологій все більш привабливими стають нові можливості отримання освіти, наприклад, завдяки дистанційному навчанню.

У березні 2013 року стартує наступний цикл тематичного удосконалення за очно-заочною формою з елементами дистанційного навчання зі спеціальності «Організація і управління охороною здоров’я». Запрошуємо бажаючих взяти участь у сучасному освітньому проекті. Умови участі — у кожному номері журналу «Управління закладом охорони здоров’я».

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6276

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22136

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4806

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді