Олег МУСІЙ зустрівся із Генеральним директором ВООЗ Маргарет ЧЕН

Міністр охорони здоров’я України зауважив, що наразі найголовнішим пріоритетом МОЗ є побудова нової сучасної європейської системи охорони здоров’я.

18 травня 2014 року Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ зустрівся із Генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маргарет ЧЕН.

Під час зустрічі Олег МУСІЙ зазначив, що Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) надзвичайно зацікавлені у подальшій тісній співпраці з ВООЗ. Очільник МОЗ зазначив, що основні стратегії ВООЗ абсолютно імпонують Україні. Це зокрема:

  • профілактична медицина та популяризація здорового способу життя;
  • боротьба з тютюнопалінням та алкоголізмом;
  • питання впливу клімату на здоров’я населення;
  • заходи з подолання ВІЛ/СНІДУ (де Україною досягнуто суттєвих позитивних зрушень) та туберкульозу (епідемія якого в Україні досі не вгамовується, демонструючи понад 30% мультирезистентних форм);
  • імунопрофілактика (в Україні спостерігається обмеження доступу до вакцинації, особливо серед дітей, у зв’язку з чим також може знадобитися допомога ВООЗ) тощо.

Олег МУСІЙ зауважив, що наразі найголовнішим пріоритетом МОЗ є побудова  нової сучасної європейської системи охорони здоров’я. Саме тому вивчення позитивного досвіду інших країн та методична допомога ВООЗ як передового ешелону світової медицини є надзвичайно необхідними.

У свою чергу Маргарет ЧЕН висловила сподівання, що Україною буде знайдено вірні рішення та забезпечено повернення до того стану речей, коли держава поновить можливість повноцінно піклуватися про своїх мешканців.

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
21830

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4697

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді