Міністерство охорони здоров’я України готує нову концепцію медичної реформи

12 червня 2014 року у Києві відбулась прес-конференція, присвячена Дню медичного працівника, під час якої мова йшла про реформування системи охорони здоров’я України.

12 червня 2014 року у Києві відбулась прес-конференція, присвячена Дню медичного працівника, під час якої мова йшла про реформування системи охорони здоров’я України.

Керівник управління Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) Костянтин НАДУТИЙ зазначив, що наразі вже є перший варіант медичної реформи і невдовзі має з’явитись другий, де будуть враховані усі поправки. Також посадовець додав, що необхідно розділити поліклініку на дві частини: центр первинної медичної допомоги та спеціалізованої.

Андрій РОХАНСЬКИЙ, експерт консультативного центру омбудсмена України заявив про те, що у людей завжди була потреба у вузьких спеціалістах. Також, за словами експерта, керувати медичним закладом повинна людина навчена саме в системі управління, тобто професійний менеджер.

За словами Зоряни ЧЕРНЕНКО, голови комісії з питань реформування цивільної ради при МОЗ зазначила, що вітчизняна система охорони здоров’я України потребує  «ін’єкції у вигляді кваліфікованих менеджерів».

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6265

Туга пов’язка для зупинення кровотечі: алгоритм накладання

Тиснуча пов'язка — дієвий засіб зупинки венозної кровотечі, також вона дає змогу зменшити втрати артеріальної крові. Збережіть алгоритм накладання пов'язки та викорисовуйте для допомоги пацієнтам
22095

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4794

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді