МОЗ унесло зміни до порядку констатації смерті мозку людини

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Медзаклад»
Відтепер у разі констатації смерті відповідальна особа ЗОЗ зобов’язана невідкладно повідомити трансплант-координатора та спеціалізовану державну установу «Український центр трансплант-координації»

МОЗ унесло зміни до порядку констатації смерті мозку людини

12.04.2024 набрав чинності наказ МОЗ «Про внесення змін до Порядку констатації та діагностичні критерії смерті мозку людини та до Положення про консиліум лікарів» від 12.03.2024 № 413. 

Як підтвердити доступність приміщень для маломобільних груп населення

Врахуйте, що для констатації смерті мозку дорослих пацієнтів до складу консиліуму можна залучати лікаря-анестезіолога та лікаря-невропатолога (лікаря-нейрохірурга), що мають досвід практичної роботи за спеціальністю не менше ніж три роки.

Для констатації смерті мозку дітей до складу консиліуму входять лікар-анестезіолог дитячий, лікар-невролог дитячий або лікар-нейрохірург дитячий, що мають досвід практичної роботи не менше ніж три роки за відповідною спеціальністю.

Для констатації смерті мозку новонароджених до складу консиліуму лікарів входять лікар-анестезіолог дитячий або лікар-педіатр-неонатолог та лікар-невролог дитячий або лікар-нейрохірург дитячий, що мають досвід практичної роботи не менше ніж три роки за відповідною спеціальністю.

Раніше для залучення до консиліуму усі перераховані лікарі повинні були мати досвід роботи за відповідними спеціальностями не менше ніж п’ять років.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді