ЮНІСЕФ ще не отримав грошей від Кабміну на вакцини і антиретровірусні препарати

ЮНІСЕФ в Україні ще не отримав грошей від уряду, за які має закуповувати вакцини і антиретровірусні препарати, тому там не беруться прогнозувати, коли вакцини потраплять до України

ЮНІСЕФ в Україні ще не отримав грошей від Кабінету Міністрів України, за які має закуповувати вакцини і антиретровірусні препарати, тому там не беруться прогнозувати, коли вакцини потраплять до України.

Поки що з трьох міжнародних організацій (Програма розвитку ООН, ЮНІСЕФ і Crown Agents), які будуть закуповувати ліки для України, гроші перерахували лише ПРООН — 627 млн. грн.

Всього ж уряд виділив на закупівлю ліків близько 2,2 млрд. гривень. Crown Agents, що купуватиме для України препарати проти дитячої і дорослої онкології, має отримати 750 млн. гривень наступного тижня.

ЮНІСЕФ має закупити для України сім вакцин, серед яких БЦЖ, вакцини проти дифтерії, правця, поліомієліту і гепатиту В. Джованна БАРБЕРІС, яка очолює представництво ЮНІСЕФ в Україні, попередила, що невідомо, коли надійдуть ліки, бо , навіть якщо  організація отримає гроші негайно, потрібен час на виготовлення медикаментів і доставку їх до України.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50600

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3454

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6857

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді