ООН рекомендуватиме український досвід боротьби з ВІЛ/СНІД іншим країнам

Український позитивний досвід у боротьбі проти соціально небезпечних захворювань буде використовуватись на територіях країн Східної Європи, Азіатського регіону та Африки.

24 жовтня 2013 року відбулась зустріч заступника Генерального секретаря Організації об’єднаних націй (ООН), виконавчого директора Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) Мішеля СІТІБЕ з Міністром охорони здоров’я України Раїсою БОГАТИРЬОВОЮ. 

«Україна є першою країною в Європі, яка здійснює суворий контроль за епідемічною ситуацією і має чітку стратегію розширення доступу до лікування. Сьогодні ми є свідками суттєвого зниження рівня захворюваності на СНІД та туберкульоз, адже постійно збільшується кількість пацієнтів, які отримують необхідне лікування. Тому маємо всі підстави до 2015 року оголосити Україну державою, в якій народжуються неінфіковані діти», — зазначив заступник Генерального секретаря ООН.

Окрім цього Мішель СІТІБЕ зазначив, що  український позитивний досвід у боротьбі проти соціально небезпечних захворювань буде використовуватись на територіях країн Східної Європи, Азіатського регіону та Африки. 

Раїса БОГАТИРЬОВА зауважила, що українська сторона, в свою чергу, налаштована на реалізацію свого потенціалу знань в цих країнах, тому пропонує розробити чіткий план взаємодії з відповідальними особами і діяти на перспективу.

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50646

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6891

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді