Форма № 086/о: медична довідка для вступу до закладів освіти

Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
Довідку за формою № 086/о видає лікар первинної медичної допомоги після завершення повного обстеження і винесення лікарського висновку про стан здоров’я. Це медичний документ для подання до закладів освіти всіх рівнів

Медичну довідку для подання до закладів освіти всіх рівнів (форма № 086/о) видає лікар первинної медичної допомоги територіального амбулаторно-поліклінічного закладу.

Організація роботи реєстратури

Наказом «Про організацію медичних оглядів дітей та інших осіб для зарахування їх до закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку» від 25.07.2023 № 1351 (далі Наказ № 1351) МОЗ затвердило Порядок проведення медичного огляду дітей та інших осіб для зарахування їх до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку (далі Порядок № 1351). А ще — виклало в новій редакції форму первинної облікової документації № 086/о. Тож наразі це «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)», а не «Медична довідка (лікарський консультаційний висновок)», як було раніше.

Форма № 086/о Скачати оновлений бланк

Увага! Ознайомтеся з Інструкцією щодо заповнення форми первинної облікової документації № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)».

Форма № 086/о: бланк в новій редакції

 

форма 086/о

Скачати

Новий порядок медичних оглядів дітей і довідка № 086/о

МОЗ ухвалило єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Медогляди для зарахування дитини до закладів дошкільної освіти та до закладів загальної середньої освіти — обов’язкові. Для зарахування до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладів освіти медогляди проводять за зверненням особи, якщо їх проведення вимагає заклад освіти чи умови прийому на навчання.

Під час медичного огляду дитину оглядає та остежує лікар ПМД, у якого ця дитина задекларована. За необхідності він видає направлення на обстеження лікарями-спеціалістами, а також клінічні, лабораторні та інші дослідження.

Інші додаткові обстеження лікарями-спеціалістами, клінічні, лабораторні та інші дослідження проводять за направленням лікаря ПМД або лікаря, який надає спеціалізовану медичну допомогу. Підстава  — медичні показання або вимога закладу освіти.

Страхування професійної відповідальності медпрацівників

На основі проведених обстежень і досліджень лікар ПМД формує узагальнений висновок про стан здоров’я, надає рекомендації щодо фізичної активності та рівня фізичного навантаження, рекомендації щодо додаткових обстежень, лікування (за наявності показань), профілактичних щеплень, режиму харчування тощо. 

Результати медичного огляду лікар ПМД заносить до Медичної карти амбулаторного хворого (форма № 025/о). А особі, її батькам чи іншим законним представникам видає документи для подання до закладу освіти у порядку, визначеному законодавством. А саме — Медичну довідку (витяг з медичної картки амбулаторного хворого) (форма № 086/о) у редакції Наказу № 1351.

Для отримання довідки дитина має отримати всі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. Лікар видає довідку, якщо немає медичних протипоказань для її перебування в закладі освіти.

Результати медогляду для зарахування дитини до закладу освіти чинні впродовж року з дати його проходження.



зміст

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді