Ліцензія на провадження медичної практики в стоматології: які документи підготувати

Автор
засновник Юридичної компанії «Medcraft», експерт з медичного права
Щоб провадити медичну практику в стоматології, спочатку отримайте ліцензію. Які документи підготувати для отримання ліцензії на медичну практику в стоматології, розповідаємо в статті

Курс для керівника стоматології: СПРОБУВАТИ БЕЗПЛАТНО ⭐

Питання отримання, переоформлення, зупинення та анулювання ліцензії на провадження медичної практики врегульовують:

  • Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-­VIII (далі — Закон про ліцензування)
  • постанова КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» від 02.03.2016 № 285 (далі — Ліцензійні умови)

✅✅✅ Договір про надання стоматологічних послуг: як оформити

Які документи і куди подавати

Щоб отримати ліцензію, подайте до органу ліцензування заяву про отримання ліцензії за формою, визначеною у Ліцензійних умовах.

Заяву можна подати:

  • поштою на адресу МОЗ (м. Київ, вул. Грушевського, 7)
  • поштою особисто або за дорученням на адресу «Єдиного вікна» МОЗ (м. Київ, вул. Смоленська, 10)

Закон про ліцензування передбачає подання документів в електронному вигляді за допомогою порталу електронних сервісів юросіб, ФОПів та громадських формувань. Однак на сьогодні цей портал ще не працює, відповідно, цей спосіб не діє.

До заяви за підписом здобувача ліцензії або уповноваженої особи додайте за формою, визначеною в Ліцензійних умовах:

  • Відомості cуб’єкта господарювання про стан матеріально-технічної бази, наявність персоналу із зазначенням його освітнього і кваліфікаційного рівня (далі — Відомості)
  • опис документів, які подають для одержання ліцензії

▼▼▼ Як орган ліцензування розглядає документи?

Як оформлювати документи

Вимоги до Відомостей:

  1. пронумерувати сторінки
  2. прошити всі аркуші
  3. засвідчити підписом здобувача або уповноваженої особи
  4. поставити печатку (за наявності)

NB! Свої повноваження директор підтверджує записом у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, повноваження інших осіб можна підтвердити довіреністю, але завірену копію такої довіреності бажано долучити до документів

Які спеціальності вказувати у відомостях

Опис необхідно підготувати у двох примірниках. За подання документів через «Єдине вікно» МОЗ на другому примірнику Опису документів оператор має поставити вхідний реквізит і повернути цей примірник здобувачу ліцензії. Такий опис варто зберігати у себе на підприємстві.

Під час подання документів рекомендовано мати із собою оригінал і копію паспорта керівника здобувача ліцензії або довіреної особи.

NB! Ліцензіат зобов’язаний протягом 30 днів повідомити МОЗ про зміни даних, зазначених у документах, які він додавав до заяви про отримання ліцензії (ст. 15 Закону про ліцензування).

Ліцензійні умови визначають випадки, коли суб’єкт господарювання повинен заповнити Відомості для кожного місця провадження окремо, а саме якщо:

  • юрособа утворює кілька закладів охорони здоров’я
  • ФОП провадить медичну практику за кількома адресами

Орган ліцензування розглядає заяву про отримання ліцензії впродовж десяти робочих днів, відколи її одержав. Якщо він не знайшов підстав для відмови, то видає ліцензію.



зміст

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді