Міжнародний день стоматолога: листівки, історія свята, дата

UA RU
Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
Не забудьте привітати колег або знайомих лікарів-стоматологів із Днем стоматолога! Дізнайтеся історію свята та надішліть колегам листівки
З Днем стоматолога Скачати листівку

Другий місяць року насичений святами не менше за перший. На лютий припадає чимало медичних свят. Це і Всесвітній день боротьби із раковими захворюваннями — 4 лютого, і Всесвітній день хворого — 11 лютого, і Міжнародний день онкохворої дитини, і Міжнародний день операційної медичної сестри — 15 лютого, і Міжнародний день рідкісних захворювань — 28 січня. Також цього місяця відзначають і таке професійне свято, як День стоматолога.

Успішний стоматологічний заклад: від ліцензування до санепідрежиму Лікарі-стоматологи супроводжують людину з малечку. Мабуть, немає того, хто б не був на прийомі у фахівця та не користувався б його порадами. Завдяки стоматологам ми можемо красиво, тепло усміхатися і щиро, щасливо сміятися! Отож привітаймо їх із професійним днем!

День стоматолога: історія свята

Стоматологи — спеціалісти в усьому, що стосується зубів, ротової порожнини та щелеп. Оскільки зуби для людини мають неабияке значення, не дивно, що історія стоматології сягає давніх-давен. Перші послуги з лікування зубів почали надавати ще за 7000 років до нашої ери.

А от професійне свято стоматологів з’явилося нещодавно. В Україні з Днем стоматолога почали вітати у 1993 році. Вихідного в цей день не передбачили, оскільки свято неофіційне.

День стоматолога в 2024 році — гарний привід привітати причетних знайомих, друзів чи колег з днем стоматолога.

День стоматолога — 2024: дата

Всесвітній день стоматолога відзначають 9 лютого. Цього дня християни поминають Святу Аполлонію. Вона була донькою олександрійського чиновника, а також християнкою. 9 лютого 249 року гонителі християнства зв’язали її й підпалили з вимогою зректися релігії.

Перед смертю жінку катували — виривали зуби. Проте Аполлонія мала незламну віру: сама кинулася у полум’я і загинула. У 300 році її канонізували як Святу мученицю.

З того часу існує повір’я: якщо вимовити ім'я Аполлонії чи помолитися їй — зубний біль вщухне.

За які заходи можна отримати бали БПР

Традиції святкування Дня стоматолога

Історія свята підкреслює значення стоматології в нашому світі. Правильно проведені процедури, призначені й виконані професіоналом, приносять лише користь та радість пацієнту. Цей день — чудова нагода для пацієнтів налагодити комунікацію зі своїм лікарем та записатися на прийом.

Лікарні, що активно ведуть сайти або ж сторінки в соцмережах, можуть до Дня стоматолога влаштовувати святкові акції та розіграші для пацієнтів.

Традиційно 9 лютого в День стоматолога в Україні також проводять:

  • фахові майстер-класи
  • відкриті лекції
  • семінари та вебінари для стоматологів
  • безплатні консультації
  • презентації для студентів та школярів
  • форуми та з’їзди для спеціалістів

В умовах коронавірусу стають популярними трансляції наживо, фото- та відеоблоги, подкасти. Новітні способи комунікації впроваджують стоматологічні відділення або ж іноді самі лікарі. У соціальних мережах до цього дня також використовують хештег #NationalDentistsDay.

Важливо у цей день надіслати чи зачитати вітання з днем стоматолога в прозі своєму лікарю-стоматологу чи другу-фахівцю. Можна надсилати фотопривітання з Міжнародним днем стоматолога і, звісно, дарувати подарунки. Однак найчастіше для привітання шукають картинки та листівки до Дня стоматолога.

З Днем стоматолога: листівки

З Днем стоматолога

Скачати листівку

З Днем стоматолога

Скачати листівку

З Днем стоматолога

Скачати листівку

З Днем стоматолога

Скачати листівку

З Днем стоматолога

Скачати листівку



зміст

Ефективний керівник медсестринського персоналу

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді